Contactformulier

Een hart onder de riem

De afgelopen weken stonden in het teken van het nemen van mijn verantwoordelijkheid als burger. Uit de opstart van het thuisonderwijs voor onze drie kinderen. Uit zorg (op afstand) voor naasten. En uiteraard ook uit aandacht voor lopende trajecten en klantcontacten. Als mens en als ondernemer ervaar ik deze periode als een (emotionele) rollercoaster. In de basis is er vertrouwen (altijd). Maar bij vlagen vliegt het mij allemaal naar de keel. Vind ik er zelf ook nog wat van. Lijkt het alsof ik mij ineens meer moet verantwoorden ten aanzien van (weldoordachte) keuzes (bijvoorbeeld aangaande het thuisonderwijs) en slaat soms ineens de paniek toch even toe.

Om mij heen zag ik de afgelopen weken ondernemers allemaal innovatieve ideeën de grond uit stampen. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik daardoor druk voelde om vooral ook héél snel met innovatief oplossingen te komen. Om de toenemende onrust in mijn hoofd de baas te blijven ben ik eerst maar eens teruggegaan naar wat ik nu zelf het belangrijkste vind. Charlotte van CMR-rijmpjes heeft mijn gevoelens uitstekend weten te verwoorden in bovenstaande tekst.

 

Wat ben ik trots op het feit dat ik deel uit mag maken van de branche Kinderopvang. Wat zie ik managers, directies en medewerkers op kantoor om mij heen buitengewoon innovatief en flexibel reageren op omstandigheden die wij een jaar geleden niet voor mogelijk hadden gehouden. Wat zie ik pedagogisch professionals bikkelen op de groepen en coaches (op afstand) zoeken naar nieuwe mogelijkheden. Wat ben ik trots op de professionals die mij om verdieping vragen omdat ze, nu ze tijdelijk niet op de groep staan, tijd hebben om zich inhoudelijk nog verder te professionaliseren.

Dit weekend zijn er heel wat pakketjes de deur uit gegaan om harten onder riemen te steken. En morgen… dan begint het ‘echte’ werkende leven weer (uiteraard veilig vanuit de werkkamer). Thuis zitten we inmiddels in een ritme. Overdag is er steeds 1 ouder beschikbaar voor de kinderen. De ander werkt. We zullen daarnaast wat meer avonden werken om onze werkuren ook echt te kunnen maken. Nu was ik daar vanuit mijn rol als trainer natuurlijk al volledig aan gewend.

Ik had het nodig om mij de afgelopen twee weken wat extra op thuis te focussen. Nu het nieuwe (tijdelijke) ritme er is, heb ik weer echt zin in de aankomende werkweek. Samen met mijn opdrachtgevers zal ik op zoek gaan naar nieuwe wegen.

“When nothing is certain, everything is possible”.

Wij maken géén actief gebruik van cookies (we eten ze trouwens wel). Ook houden we niet bij wie onze site bezoekt. En het tellen van likes op social media? Daar doen we al helemaal niet aan. We willen je namelijk gewoon inhoudelijk verder helpen. Zowel op socials als op deze pagina.